19 °c
Mošćenička Draga
16 ° Sub
18 ° Ned
19 ° Pon
19 ° Uto
21 ° Sri

Empower Women

Općina Mošćenička Draga partner je u projektu Empower Women kojeg financira Europska komisija kroz program CERV-2023-CITIZENS-TOWN-NT. Projekt ima za cilj odgovoriti na stalne izazove pri postizanju ravnopravnosti spolova u Europi, posebno na mjestima odlučivanja u politici i gospodarstvu. Partneri su općine i udruge iz Cipra, Grčke, Italije, Malte i Portugala.

Ovaj projekt ima 4 stupa:

  1. Žene i posao. Projekt ima za cilj ojačati ulogu žena u različitim zajednicama, dajući glas i život ženskim biografijama koje su ostale u sjeni. Cilj projekta je pokrenuti javno promišljanje o važnosti uloge žena i rodnih pitanja u radnom okruženju (primjer: integracija migrantica). Prikupljat će se lokalna svjedočanstva, a najbolje prakse će se proučavati, formalizirati i dijeliti unutar mreže općina.
  2. Jezik. Projekt će se usredotočiti na važnost jezika i razviti niz akcija i programa osposobljavanja usmjerenih na studente, javne zaposlenike i ljude u zajednici za promicanje dostojanstva i društvene jednakosti žena i muškaraca te razbijanje rodnih stereotipa.
  3. Obrazovanje. Projekt ima za cilj provedbu niza edukativnih akcija i akcija podizanja svijesti učenika, nastavnika i roditelja o pitanjima prava, jednakog osobnog i društvenog dostojanstva žena i muškaraca te prevladavanja rodnih stereotipa u svrhu prevencije i suzbijanja rodno uvjetovanog nasilja. Planirane su inicijative za obuku za osoblje lokalnih vlasti kako bi razumjeli kako primijeniti smjernice EU-a o rodnoj analizi na lokalnoj razini.
  4. Komunikacija. Projekt će organizirati javne događaje (Femm Fest), koji će predstaviti doprinose žena iz različitih kulturnih sredina lokalnoj zajednici.

Posljednje službene objave