19 °c
Mošćenička Draga
14 ° Pet
16 ° Sub
18 ° Ned
20 ° Pon
21 ° Uto

Projekt Culturecovery iz programa transnacionalne suradnje INTERREG Središnja Europa 2014.-2020.

Početak provedbeprojekta: 1. 7. 2017.

Trajanje projekta: 36mjeseci

Vrijednost projekta: 1.545.854,92EUR (1.283.360,17 EUR ERDF)

Vodeći partner: Comunedi Cervia

Financiranje: Interreg Central Europe

Usprkos njenoj prepoznatoj važnosti, nematerijalna kulturnabaština često je podcijenjena i sklona nestajanju. Projekt predstavlja iznimanpotencijal za održivo očuvanje i jačanje ovog naslijeđa. Stavljajući naglasakna identitete mjesta i omogućavanjem uključivanja zajednice, projekt potičedijalog o problemima vezanim uz upravljanje nematerijalnom kulturnom baštinom.

Projekt Interreg Central Europe CULTURECOVERY nudijedinstvenu priliku za razvoj novih pristupa za inovativno očuvanje, obnovu ipromociju nematerijalne kulturne baštine. Projektne aktivnosti izvode se naopćinskoj i regionalnoj razini te se posebice usredotočuju na eko muzeje kaolokalne nositelje nematerijalne kulturne baštine.

Informacijske i komunikacijske tehnologije te kreativneindustrije od velikog su značenja u komunikaciji s publikom i donositeljimaodluka. Praktične obuke o inovativnim modelima upravljanja služe kao instrumentza lokalnu razmjenu znanja i iskustava. Projekt integrira strateške pristupe sekspertizom projektnih partnera i znanjem lokalnih dionika s ciljem održivezaštite nematerijalne kulturne baštine srednje Europe.

Projekt financira program Interreg CENTRAL EUROPE kojipotiče suradnju u zajedničkim izazovima srednje Europe.

Web stranica projekta: https://www.interreg-central.eu/Content.Node/CULTURECOVERY.html

Akademija starih zanata

Multim. info zasloni_predstavljanje kult. bastine

Kulturne setnjice

Letak_Culturecovery_compressed

Posljednje službene objave